24 Ağustos 2014 Pazar

KAHVE DÜNYASI ÇİKOLATA ATÖLYESİNE GİTTİK:)))

Merhabalar. Bugün tatlı mı tatlı bir yazıyla karşınızdayım. Geçen hafta sevgili Pınar ve Nihal' in düzenlemiş olduğu Garden Event sponsorlarından Kahve Dünyası Çikolata Atölyesi' ne gittik ve çok keyifli bir gün geçirdik:)) Kimlerle mi gittim sevgili Nesrin ve Yasemin' le :)))

Kahve Dünyası' nda çikolata atölyesi sadece İstanbul Forum' daki şubesi' nde salı günleri hariç saat 11:00 ve 18:30 saatleri olmak üzere günde 2 seans olarak düzenleniyor ve ortalama 3 saat sürüyor.  

Bizleri Fatma Hanım sıcak yaklaşımıyla bizi karşıladı ve çok güzel ilgilendi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. 

Fatma Hanım ilk bize önlüklerimizi ve şapkamızı verdi, ardından da kakao ve çikolata ile ilgili bilgiler verip çalışmaya başladık. Çikolata ile ilgili ne çok bilmediğimiz veya yanlış bildiğimiz şeyler varmış. Mesela en sağlıklı çikolata bitter ve her beklemiş çikolata bozulmuş anlamına gelmiyor bilginiz olsun:)))

İlk başta kakao meyvesi ve kakao tanelerini göstermek istiyorum. Kakao çekirdeğini has yediğimizde has zeytinyağı yemiş gibi garip hafif acı bir tat duyuyorsunuz.


Kalıp çikolatalar:))))
Erimiş çikolata şelaşeleri:))
 

Yaptığımız çikolatalarımız nelermiş; çikolata kaplı çilek,roche çikolata ,truf çikolata, meyveli spesiyal çikolata, karamelli spesiyal çikolata, limonlu spesiyal çikolata(buna bayıldım)

Bu yaptığımız çikolataların hepsi bizimle eve geldi:))

Çikolatanın içine koyduğumuz malzemeler - karamel yapımı - krema yapımı

Veee çikolatanın dolgu kremasını hazırlayan makyajlı:)))

Kahve Dünyasına bu güzel gün için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel günü geçirmemizi sağlayan Pınar ve Nihal' e de çok teşekkür ederim. 

Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder